İçeriğe geç

Ultimatom Geçmek Ne Demek

Ültimatom geçmek ne demek?

Uluslararası ilişkilerde; bir devletin diğer bir devlete, taleplerinin, tartışma ve çelişkiye yer bırakmayacak şekilde, belirli bir süre içinde karşılanmasını isteyen notadır.

Ultimatom nedir psikolojide?

Karşı tarafı bir davranışa zorlamak ve onu buna mecbur etmek amacıyla tehdit ve zorlamada bulunmak.

Ultimatom mu ültimatom mu?

Güncel TDK yazım kılavuzuna göre: Ultimatum, Ultimatum veya Ultimatum? Türkçede kullanılan birçok kelime farklı telaffuz ve yazım nedeniyle yanlış yazılmıştır. Bu kelimelerden biri de “ultimatum”dur.

Karşısına geçmek ne demek?

(birine) karşı çıkmak AÇIKLAMA AÇIKLAMA 1) Karşıt görüşe katılmak; 2) Diğer taraf veya gruba katılmak.

Ültimatom ayetleri ne demek?

Bu, Allah ve Resulünün, antlaşma yaptıkları müşriklere gönderdiği bir ültimatomdur. (Yani Allah ve Resulünün artık bu müşriklerle hiçbir ilişkisi kalmamıştır. Onlar, onların antlaşmalarından hiçbirine bağlı değildirler.) Bu sure bir ültimatom mahiyetinde olduğundan, öncesinde Besmele çekilmemiştir.

Ültimatom hangi dilde?

Türkçeye Fransızcadan geçen ültimatom kelimesi Türk Dil Kurumu’na göre, “bir devletin diğer bir devlete, taleplerini, tartışmaya veya itiraza yer bırakmayacak şekilde, belirlenen süre içinde yerine getirmesini istediği nota” anlamına geliyor ve “uyulması gereken kuralların açık bir şekilde açıklanması” anlamına geliyor.

Ültimatom oyunu ne demek?

Ültimatom oyunu, deneysel ekonomiyle ilgilenen bilim insanları tarafından kapsamlı bir şekilde incelenen basit bir pazarlık oyunudur. Oyun, iki oyuncunun belirli bir miktarda parayı bölüşmesine dayanır. İlk oyuncu, ikinci oyuncuya miktarı nasıl bölüşeceğini önerir.

Altmıs mı atmış mı?

TDK’ya göre altmış mı, altmış mı? TDK’ya göre altmış kelimesinin doğru yazımı “altmış”tır. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.

Ordaydım mı oradaydım mı?

TDK’ya göre “There or There?” TDK’ya göre there kelimesinin doğru yazımı “there”dir. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.

Öngösterim nasıl yazılır?

ÖNİZLEME KELİMESİNİN ANLAMI Bu kelime sıklıkla önizleme olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı önizleme biçiminde olmalıdır.

Koşullu geçmek ne demek?

Bir dersten (DC) ve (DD) harf notu alan bir öğrenci koşullu başarılı sayılır. Koşullu başarılı final notlarının başarılı sayılabilmesi için öğrencinin AGNO’sunun en az 2 olması gerekir.

Hiç es geçmek ne demek?

“İnkar etmek” ifadesi görmezden gelmek, aldırmamak, görmezden gelmek anlamına gelir. Bu ifade, bir kişinin öncelikleri arasında olmayan nispeten önemsiz şeyleri tanımlamak için kullanılır.

Kontağa geçmek ne demek?

İletişim kurmak, duygularınızı ifade etmek veya fikrinizi dile getirmek için birisiyle iletişim kurmak anlamına gelir.

Ültimatom oyunu ne demek?

Ültimatom oyunu, deneysel ekonomiyle ilgilenen bilim insanları tarafından kapsamlı bir şekilde incelenen basit bir pazarlık oyunudur. Oyun, iki oyuncunun belirli bir miktarda parayı bölüşmesine dayanır. İlk oyuncu, ikinci oyuncuya miktarı nasıl bölüşeceğini önerir.

Atıl halde olmak ne demek?

Boş, etkisiz ve işe yaramaz olduğunu ifade eden bir ifadedir. Hiçbir işte kullanılamayan ve işe yaramayan bir şey için boş terimini kullanmak doğru olacaktır. Boşta olan bir şey işe yaramazdır.

Ayrıcalığı ne demek?

TDK’ya göre ayrıcalık, başkalarından ayrı ve üstün olma durumudur.

Atıl kalması ne demek?

ѻ Boş kalmak: Boş, işe yaramaz, işe yaramaz, çalışmaz halde kalmak: Fikirleri aylarca atıl kaldı (Hâlit Z. Uşaklıgil).

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Oral Escort